Blogs / De reis

Vertrekken, plotsklaps, in de regen, naar bijvoorbeeld Roquefort, om de smaak terug te vinden zoals ze ooit bedoeld moet zijn geweest. Zoiets is al voldoende voor een geweldig avontuur.


Laat me gaan. Om een plek te vinden, ergens, voor het huis dat ik bouw om in thuis te komen, met een feeëriek uitzicht. Die plek waar ik diep van mijzelf zal houden, waar ik complete liefde beleef, misschien zelfs met de vrouw waarmee ik een leven deel? Ik hou van de liefde, die waanzinnige plek in mij of tussen mij en iemand anders.


Zeilen, ja dat is wat wil! Dat gevoel van een klassiek scherp zeiljacht dat de wind lekker oppikt, met slaapplaatsen en een kajuit met grote kussens, een dek waarop je met blote voeten loopt en aan de hekstoel zo’n barbecue die je in complete paniek overboord kan gooien als ie onblusbaar lijkt. Zonsopgang is het allermooist op zee.


Kijk achter de horizon. Wist je dat die slechts een kilometer of zestig ver ligt? Avonturieren en uitproberen, nieuwe vrienden maken en oude opnieuw ontmoeten, misschien wel de vrouw die ik vergat te trouwen. Talen, zoals de Franse, zo zuiver op de tong.


Ik hou van de geur van pas gemaaid gras, terwijl we uitzinnig lief zijn, als tijdens urenlang tongzoenen. Ik wil in de zachte stroming zijn en het mooie geluid van water tegen de romp. Klim met mij in de bergen, zo hoog dat het blauw van de hemel heel echt wordt. Voel de stilte van de woestijn en het ruizen van de zachte wind door het gras op de pampa’s van Zuid Amerika. Ik wil stappen met blote voeten geconcentreerd uitvoeren op het harde zand voor de vloedlijn bij het eb van een vredige zee, in perfecte lijn, terwijl de zon schijnt en er welhaast niemand is. Ik wil mijn spiegelbeeld aanraken om te kijken of ik het werkelijk ben. Ik wil een parachute mijn val laten breken om te zien hoe mijn benen bungelen. Ik wil naar de dampkring kijken en vervolgens de andere kant op, omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet langer wil bedwingen. Ik wil met mijn beste vriend een oude gedeukte cabrio opvoeren om te kijken hoe hard ie kan en dat ook werkelijk doen. Ik wil geraakt worden door het geluid van een eeuwenoud muziekinstrument, zien dat mijn vader trots op mij is en weten dat mijn moeder mij durft los te laten omdat ze van mij houdt, misschien wel terwijl ze huilt. Ik wil stampen in druiven en weten hoe paradijswijn proeft. Ik wil met een regenjas aan naar het strand van Terschelling en iets heel moois vinden. Ik zou zo graag nog eens heel goed leren zingen.

Beoordeel dit blog