Blogs / Eerste Open Zeewoldense Valentijn Gedichtenwedstrijd

De wedstrijd wordt onder het genot van een wijntje en een biertje gehouden in het pas verbouwde Café van The Harbour in de Aanloophaven van Zeewolde.


Suzanne (journaliste bij omroep Flevoland), Nero (auteur van Voeken) en Jan Heijn (auteur van Pelgrim), vormen gedrieën de jury. Zij zullen onder het genot van een biertje, gezamenlijk gedichten van amoureuze Zeewoldenaren voorzien van passend commentaar en de prijsuitreiking doen.


Gedichten kunnen vanaf 20.00U ingeleverd worden. Daartoe staat een speciale doos klaar. Dichters mogen zelf hun gedicht voordragen, maar meedoen mag ook anoniem. Als een dichter dat wenst, kan hij/zij een der juryleden verzoeken het gedicht anoniem voor te dragen. Waarschijnlijk zullen ook enkele bekende Zeewoldenaren hun talenten ten gehore brengen.


Prijzen te winnen


Het meest kansrijke gedicht wint een prachtig bouquet bloemen, wat door Bloomfields anoniem maar voorzien van het winnende gedicht, zal worden afgeleverd op een adres in Nederland.


Er is ook een troostprijs. Degene die met zijn of haar gedicht gegarandeerd een blauwtje zal lopen, krijgt, naast een goedbedoeld advies, de laatste trend in cocktailland: ‘Het Blauwtje’,  om daarmee de ellende weg te spoelen.


Over de Juryleden


Jan Heijn is auteur van de spirituele roman getiteld ´Pelgrim´ waarin de twee hoofdrolspelers hun weg vinden in de liefde. Nero is auteur van ‘Voeken’. Een onderhoudende roman over een reiziger in midlifecrisis, op zoek naar zichzelf en de liefde. Susanne Uilenbroek is journaliste bij Omroep Flevoland.


Voeken is verkrijgbaar bij www.thomax.nl . Pelgrim is verkrijgbaar via www.janheijn.nl, De romans zijn ook verkrijgbaar via de reguliere boekhandels en bol.com.


 

Beoordeel dit blog